from 480 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 110 €
Hotel & Spa Falkensteinerhof
Wellness hotel | Vals in Eisacktal
from 102 €
Vita Aktiv Hotel Der Heinrichshof & Residence
Traditional hotel | Algund near Meran
s
from 141 €
LANERHOF Relax & Active Retreat
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 102 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
The best possible relaxation | Terenten at Mt. Kronplatz
from 104 €
Hotel Vilpianerhof
Active hotel | Terlan in Southern South Tyrol
from 125 €
Hotel Waldhof
Vitalpina Hotel | Rablà near Meran
from 120 €
Die Waldruhe
Nature holiday | Kiens at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER 5-Star Design Hotel
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 255 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 166 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 98 €
Granpanorama Hotel Sambergerhof
Panorama Hotel | Villanders in the Eisacktal
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 122 €
Majestic – Unique Spa Resort
Wellness hotel | Reischach at Mt. Kronplatz
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran

Tiroolse ossenhaas

Tiroolse filet met pruimensaus, room, bruin brood, rode bes, jeneverbessen en Barolo.

Pleasure - Main courses - Meat
Pleasure - Main courses - Meat

Raw or well-done, how do you prefer your meat? In South Tyrol, delicious meat dishes are served together with potatoes or vegetables.

IDM Alto Adige/Frieder Blickle
Piaceri - Secondi piatti - Carne
Piaceri - Secondi piatti - Carne

Delicious specialities are served in South Tyrol, prepared of beef and pork by local producers.

Associazione Turistica Val Senales/Helmuth Rier
Pleasure - Main courses - Meat
Pleasure - Main courses - Meat

The excellent meat from South Tyrol is transformed into unique dishes by the South Tyrolean chefs.

IDM Alto Adige/Marion Lafogler

Een van de populairste gerechten in Zuid-Tirol is zeker vlees, omdat er in de directe omgeving optimale producten te vinden zijn. Hier presenteren we een gerecht dat zelfs de meest kieskeurige fijnproevers zal overtuigen.

Voor de bereiding van het gerecht is gekozen voor filet, zeker het meest malse en beste stuk rundvlees. Door het gebruik van zout wordt de smaak van het rundvlees buitengewoon versterkt.

Het resultaat is verrassend! Kijk zelf maar!

Huidige vakantieaanbiedingen

from 168 €
SOLVIE Calm Inspiring Getaway

An inspiring panoramic getaway for lovers of peace.

To the hotel
from 163 €
Viktoria Alpine Spa Resort

Space - Time - Silence! Enjoy your break in the unique waldSPA on over 6000m² & the 25m Infinity OutdoorPool.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to Tirolerhof. The perfect place for your active holidays – hiking, cycling and relaxing. Directly at Mt. Kronplatz in Gsies Valley.

To the hotel
from 144 €
Hotel Sand

Holidays in Vinschgau - Garden with 25 m sports pool & natural bathing pond, bike paths, countless hiking possibilities and much more.

To the hotel

Recept:

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 600 g ossenhaas
  • 250 cl verse room
  • 250 cl rode wijn (Barolo)
  • 50 g speklapje
  • Selderij, wortel, een ui
  • 4 sneetjes bruin brood
  • enkele pruimen verwijderd
  • 2 lepels jam van rode bessen
  • Peperkorrels
  • 3 of 4 teentjes
  • wat knoflook
  • 5 jeneverbessen
  • runderbouillon van runderbotten en olijfolie

Voorbereiding:

Snijd stukjes vel of vet van de filet en doe in een aparte bak. Snijd wat lardo in plakjes en leg dit op de filet. Voeg zout en peper toe en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bereid het overige lardo in dunne plakjes in een ovenvaste schaal. Voeg aan deze bodem toe: geraspte wortel, selderij, knoflook en ui, grof gesneden pruimen, geplette jeneverbessen, peperkorrels en kruidnagels, jam van rode bessen en aan het eind het bruine brood om alles te bedekken.

Leg er vervolgens de vooraf gekruide rundvleesfilet op. Plaats de schotel in de oven op 200 °C. Voeg een glas rode wijn en een pollepel bouillon toe. Laat het geheel in de oven staan tot de filet de typische bruine kleur krijgt. Haal de filet dan uit de saus. Giet de saus in een pan, voeg de verse room toe en zorg ervoor dat niets aanbrandt.

Snijd de filet ten slotte in niet te dunne plakjes en leg ze op een serveerschotel. Voeg voor het opdienen de warme saus toe. De beste wijn hierbij is een Cabernet Lagrein.

Specialiteiten uit Zuid-Tirol

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

TOP HOTEL
Sustainability SVG
Hotel Valserhof - Vals in Eisacktal

Hotel Valserhof

Vals in Eisacktal
4,8 Uitstekend
45 Beoordelingen
  • Family-run hotel with a panoramic view
  • Rooms and suites made with quality materials
  • Swimming pool with water from an Alpine spring
  • Excellent cuisine for gourmets
  • Close to the Gitschberg Jochtal hiking and skiing area
van 94.00 € per dag
Hotel Sand - Kastelbell-Tschars in Vinschgau

Hotel Sand

Kastelbell-Tschars in Vinschgau
4,7 Uitstekend
32 Beoordelingen
  • Garden with swimming pond & pool
  • Saunas, massages & yoga
  • Partner of the Ötzi Bike Academy
  • Guided hikes
  • Gourmet cuisine & wine cellar
van 135.00 € per dag
TOP HOTEL
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort - Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
  • Modern ambience and South Tyrolean cordiality
  • Wellness with views of the Dolomites
  • Outdoor infinity pool
  • Traditional dishes & international influences
  • Surrounded by nature and peace
van 210.00 € per dag
TOP HOTEL
Majestic – Unique Spa Resort - Reischach at Mt. Kronplatz

Exclusive wellness hotel in a dreamlike position, with excellent cuisine & rich activity offer in the Kronplatz Dolomites Region!

van 145.00 € per dag
Service