Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
23. oktober 2023

Sleeën met husky's

Ben je een hondenliefhebber en hou je van wintersporten dicht bij de natuur? Wat dacht je dan van een hondensledetocht door de besneeuwde bergen van Zuid-Tirol ? In Zuid-Tirol zijn er 2 aanbieders die tochten met husky's aanbieden: 1x in het Martelltal en 1x op de Würzjoch. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene deelnemen aan een tocht met de husky's. Natuurlijk is zo'n tocht ook een sportief avontuur, maar de nadruk ligt op de intensieve beleving van de winterse natuur en de geslaagde communicatie tussen mens en dier.

Sledging with huskies
Sledging with huskies

Sledging with huskies

GOLDENMOUNTAIN DOGSPORT

Elisa Vedovelli en Christian Niedermair

Het begon allemaal met één husky en nu bezitten Elisa en Christian al 11 dieren van dit ras. De twee Zuid-Tirolers zijn enthousiaste mushers - zo worden de bestuurders van een hondensleeteam genoemd.

Het echtpaar neemt deel aan wedstrijden, runt de hondensportwinkel Goldenmountain en biedt verschillende mogelijkheden om samen met de honden de idyllische bergwereld in de Martell-vallei te verkennen. In de winter kun je kiezen tussen een sledetocht en een sneeuwschoenwandeling , elk met een nachtelijke variant. In de zomer kun je kiezen voor een trektocht of een ritje op de trainingskar (die wielen heeft in plaats van lopers).

Greta Bonavoglia en Italo Facenti

Het grootste deel van het jaar trainen Greta en Italo's 25 husky's op het strand en rond Rimini. Maar als de Dolomieten in Zuid-Tirol zich van hun diep winterse kant laten zien, is de tijd aangebroken om de honden, die graag bewegen, in te spannen voor de slee. Onder de naam Huskysleddog bieden Greta en Italo dan verschillende tochten met de hondenslee aan in Val Badia en vooral op de Würzjoch - zelfs na zonsondergang. De Würzjoch (Ladinisch: Ju de Börz) is een 1.982 m hoge bergpas aan de voet van de Peitlerkofel, die in de winter alleen met de auto te bereiken is vanuit Val Badia via San Martino in Badia. De husky's van Italo en Greta zijn honden die om verschillende redenen niet meer worden gebruikt in sledehondenraces, maar ze trekken kleine en grote tweevoeters met veel enthousiasme door het besneeuwde landschap.

Voor meer informatie en inschrijving kun je rechtstreeks contact opnemen met Greta en Italo of met het toeristenbureau in San Vigilio.

Husky sled dogs
Husky sled dogs

Husky sled dogs

Husky Sleddog

Een ras dat je eerst moet ontdekken!

Het hondenras Siberische Husky is werkelijk fascinerend: ze zijn de kleinste en snelste van alle sledehonden, en het zijn overlevingskunstenaars: in een sneeuwstorm kunnen ze volledig ingesneeuwd raken. Ze krullen zich dan op en stoppen hun neus onder hun staart (zo heet de staart van een hond). De staart verwarmt en filtert de lucht, zodat husky's ongedeerd een hele nacht onder de sneeuw kunnen doorbrengen. Ze worden warm gehouden door hun vacht, die bestaat uit een stevige bovenvacht en een fijne ondervacht en zorgt voor optimale warmte-isolatie.

Er zijn husky's met bruine of amberkleurige ogen, maar ook met helderblauwe ogen. Sommige dieren hebben een bijzonder fascinerend uiterlijk omdat het ene oog blauw is en het andere bruin. Ongeacht de oogkleur zijn Siberische Husky's volhardend en werkwillig, vriendelijke en intelligente honden die niet alleen fysiek uitgedaagd willen worden. Tussendoor knuffelen ze ook graag af en toe, maar bovenal hebben ze de roedel nodig en heel wat beweging en activiteit.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service