Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
10. oktober 2023

Waar dromen over trouwen uitkomen

Ben je pas verloofd en denk je na over waar en hoe je je bruiloft wilt vieren? Hebben jullie altijd al gedroomd van een romantische droombruiloft op het kasteel? Houden jullie van het landschap, het eten en het klimaat in Zuid-Tirol? Dan hebben wij de ideale trouwlocatie voor jullie gevonden: Castel Katzenzungen.

Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

The magnificent castle bridge leads to the Castel Katzenzungen.

Castel Katzenzungen

Een renaissancekasteel om verliefd op te worden

Tot 200 gasten kunnen tot in de vroege uurtjes hun bruiloft vieren met jou en de man (of vrouw) van je dromen in Castel Katzenzungen - een bruiloft in Zuid-Tirol die iedereen zich nog lang zal herinneren.

Het kasteel kijkt terug op 800 jaar geschiedenis. Het ligt op een idyllische, afgelegen locatie in het dorpje Prissian, dat bij de gemeente Tesimo hoort. Het pittoreske dorpje tussen Merano en Bolzano heeft het hele jaar door een mild klimaat met veel zon.

Castel Katzenzungen is liefdevol gerenoveerd en biedt stijlvolle kamers van verschillende grootte op 3 verdiepingen, van de ridderzaal tot de rokerskeuken.

Voor het kasteel of onder het bladerdak van de grootste en waarschijnlijk oudste wijnstok ter wereld met uitzicht op de bergen van Merano, is er de mogelijkheid om een symbolische huwelijksceremonie te organiseren, en de kerk van St. Martin is vlakbij.

De charmante kasteeltuin en de indrukwekkende kasteelbrug dragen ook bij aan de sprookjesachtige sfeer.

Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

The Versoaln grape grows at the foot of Castel Katzenzungen.

Castel Katzenzungen - Luca_Gallizio
Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

The small church of St. Martin is close to the Castel Katzenzungen.

Castel Katzenzungen

Favoriete datum voor je droombruiloft

Als je een kasteelbruiloft in Zuid-Tirol plant, neem dan ruim van tevoren contact op met Veronika Ega Pobitzer (+39 0473 927018 of info@castel.katzenzungen.com), want de data in de populairste trouwmaanden van mei tot september zijn snel volgeboekt bij Castel Katzenzungen.

Veronika is uw contactpersoon voor alle evenementen: zij en haar kasteelteam hebben een schat aan ervaring in het organiseren van evenementen en werken samen met een bekroonde chef-kok uit Zuid-Tirol en andere beproefde partners. Van decoraties en menuplanning tot muziek, niets wordt te wensen overgelaten om uw bruiloftsdromen waar te maken.

Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

The castle garden of Castel Katzenzungen is particularly charming.

Castel Katzenzungen
Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

Under the castle bridge of Castel Katzenzungen is a beautiful and panoramic place for the wedding ceremony.

Castel Katzenzungen - Angelika Schwarz

Castel Katzenzungen als evenement- en filmlocatie

Natuurlijk is Castel Katzenzungen niet alleen een geweldige locatie voor bruiloften. Of het nu gaat om een verjaardag, bedrijfsjubileum of cultureel evenement, conferentie, modeshow of galadiner - Castel Katzenzungen biedt de perfecte setting en organisatie voor privé- en professionele evenementen met maximaal 300 gasten.

Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

The Knights' Hall at Castel Katzenzungen is perfect for a fairytale wedding.

Castel Katzenzungen - Armin Terzer

Het historische kasteel is ook ideaal als filmlocatie. Groepen vanaf 10 personen kunnen ook een afspraak maken voor een rondleiding door het kasteel en de wijnkelder. Een hoogtepunt is de Versoaln wijnstok: aan de voet van het kasteel groeit waarschijnlijk de oudste en grootste wijnstok ter wereld. Hij is minstens 350 jaar oud en zijn bladerdak strekt zich uit over 350 vierkante meter.

Where wedding dreams come true
Where wedding dreams come true

At night, Castel Catzenzungen is a particularly atmospheric place with its festive lighting.

Castel Katzenzungen - Lorenzo Poli

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service