Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
05. oktober 2023

Brunecks herfst wordt kleurrijk

De herfst is de perfecte tijd om Bruneck in het hart van het Pustertal en de omliggende Alpen te leren kennen. De natuur laat zich van haar kleurrijke kant zien en de frisse lucht wekt nieuwe energie op: Wandelingen, fietstochten of wandelingen door de stad zijn nu bijzonder leuk, en er is een kleurrijk aanbod van evenementen tussen stad en berg.

Bruneck is een stad om in te wonen en van te houden: de mooie oude binnenstad en de nabijheid van de Kronplatz, het brede aanbod aan sportieve en culturele activiteiten, traditionele gebruiken en nieuwe ideeën zorgen voor een geslaagde mix. Inwoners, nieuwkomers en vakantiegangers genieten van de charmante sfeer, waar ruimte is voor een verscheidenheid aan ervaringen, maar ook voor rustige time-outs. Je hebt de keuze uit winkels, restaurants en bars - van gevestigd tot modern, van exclusief tot gezellig, er is voor elk wat wils.

Bruneck city centre
Bruneck city centre

View of the Ursulinen Gate from the Bruneck Stadtgasse.

Internet Consulting
Outdoor activities
Outdoor activities

Mountain biking with a dream panorama.

Bruneck Kronplatz Tourismus/Harald Wisthaler
MMM Corones
MMM Corones

The MMM Corones against a Dolomite backdrop.

Skirama Kronplatz

Dichtbij de natuur & spannend

Vanuit Riscone, een dorp van de gemeente Bruneck, bereik je de Kronplatz in slechts enkele minuten met de kabelbaan: de lokale berg van Bruneck is 2.275 meter hoog en biedt een fantastisch uitzicht, waarvan je perfect kunt genieten tijdens een wandeling op het panoramapad Concordia 360°. In de herfst is het uitzicht, dat zich uitstrekt van de Dolomieten tot de hoofdkam van de Alpen, bijzonder spectaculair dankzij het goede zicht en de intense kleuren van de natuur.

Wil je een adrenalinekick? Probeer dan de reuzenschommel Skyscraper, maak een tandemvlucht met paragliding of leef je uit in het Kronplatz Bike Park. Als je cultuur en architectuur spannender vindt dan sport en actie, kun je een bezoek brengen aan het LUMEN (Museum voor Bergfotografie) en het MMM Corones op de Kronplatz.

Maar terug naar de stad: in het kasteel van Bruneck bevindt zich ook het Messner Bergmuseum - het MMM Ripa. En natuurlijk kun je ook direct vanuit Bruneck vele mooie wandel- en fietstochten maken.

Bruneck Castle
Bruneck Castle

Bruneck Castle from above.

Internet Consulting
Bruneck castle
Bruneck castle

View of Bruneck Castle in the direction of Tauferer Ahrntal.

Internet Consulting

Traditiebewust & gezellig


De Zuid-Tiroolse evenementenmarkt SelberGMOCHT houdt halt in verschillende plaatsen in Zuid-Tirol en op zaterdag 16 september 2023 ook in Bruneck. Dan kun je rondwandelen op de Graben en het stadhuisplein tussen ongeveer 80 kraampjes. Traditionele ambachtelijke producten, creatieve kunstnijverheid, heerlijke lekkernijen en live muziek van Zuid-Tirol - met zo'n groot aanbod vind je zeker iets van je gading.

SelberGMOCHT market
SelberGMOCHT market

Colourful hustle and bustle at the SelberGMOCHT event market on Graben.

Bruneck Kronplatz Tourismus
Craft market
Craft market

Large selection of handmade products.

Bruneck Kronplatz Tourismus

Ook de productie van Zuid-Tiroler spek staat in het teken van de traditie: van 30.09. tot 01.10.2023 draait alles om deze regionale specialiteit tijdens het Zuid-Tiroler Speck Festival op de Kronplatz. Proeverijen en ochtendgastronomie, maar ook workshops en optredens van muziekgroepen zorgen voor een veelzijdig weekend op het bergplateau. En de beklimming en afdaling zijn beschikbaar op zaterdag en zondag voor de speciale prijs van €15.

Tastings
Tastings

South Tyrolean bacon is simply good.

IDM Südtirol-Alto Adige/Manuel Ferrigato

De markt van Stegen werd al in de 13e eeuw voor het eerst in documenten vermeld: de grote markt vindt elk jaar plaats van 26-28 oktober in Stegen, een deelgemeente van Bruneck, en is niet alleen voor veel Zuid-Tirolers een vaste datum op de kalender. Veedrijven in de Alpen (bijv. op 30.9.2023 in Riscone) en kerkendagen (bijv. van 14-15.10.2023 in Gais) zijn andere traditionele herfsthoogtepunten in en rond Bruneck.

Bruneck dances
Bruneck dances

Clubs and bars are full of people.

Bruneck Kronplatz Tourismus
Yogadays Kronplatz
Yogadays Kronplatz

Yoga with a view

Skirama Kronplatz

Kosmopolitisch & modern

Bruneck rust niet alleen op zijn lauweren, maar slaat ook nieuwe wegen in. Bij Yogadays Zuid-Tirol op de Kronplatz kun je van 22 tot 24 september 2023 in LUMEN deelnemen aan inspirerende workshops - van Ashtanga Yoga tot Tantra Yoga. Er is ook vegetarische en veganistische catering en een markt met duurzame producten.

Ook het evenement Bruneck tanzt komt in beweging: op vrijdag 29 september 2023 draaien 12 dj's in de bars en clubs van de stad. Op deze avond kun je al dansend en feestend je uithoudingsvermogen op de proef stellen. Tijdens de voorjaarseditie van dit evenement vonden we het geweldig dat verschillende generaties tussen 16 en 60 samen feest vierden en dansten.

Op het Streetfood Festival, dat van 6 tot 8 oktober 2023 plaatsvindt op het stadhuisplein in Bruneck, zijn alleen al de verschillende geuren erg verleidelijk - ze zorgen ervoor dat je gerechten en snacks uit verschillende landen wilt proberen. Tijdens dit oktoberweekend kun je kennismaken met verschillende smaken - van curry en sushi tot hamburgers en crêpes. En natuurlijk gaan de culinaire hoogstandjes gepaard met verfrissende drankjes en levendige muziek.

Streetfood Festival
Streetfood Festival

Relaxed atmosphere and delicious food at the Streetfood Festival.

Bruneck Kronplatz Tourismus
Culinary diversity
Culinary diversity

The festival offers a variety of specialities, from southern Italian snacks to Asian rice dishes.

Bruneck Kronplatz Tourismus

Meer informatie over Bruneck en de evenementen in Bruneck: bruneck.com

Bruneck
Bruneck

Dreamlike pictures from the city of Bruneck

Internet Consulting - Adam U.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service